Den personliga inredningen!
 


I år gör ljuslyktor och ljusstakar en rejäl comeback.

Placera massor av ljuslyktor och stakar i grupp och blanda gärna färg och form.

Tips!
För att få lite liv i grupperingen kan man blanda varma och kalla färger och kvaliteter tex trä och betong, koppar och grått.

Glöm inte bort utomhus...


   
 

Naturtemat fortsätter även i höst och vår.

Recycling, naturmaterial, vintage och ekologiska produkter ligger oss svenskar varmt om hjärtat nu.
I naturen finner du oändligt med nyanser och varje sten eller växt har skiftningar.

Likaså kan du liva upp ett rum genom att skapa mjuka övergångar mellan färgerna eller skapa djup med olika kvaliteter.

Linne, betong, skinn, ylle, trä, sten och återvunnet material av olika slag passar utmärkt till denna trend.

Andra intressanta trender och comebacks.

Nu ser vi många oväntade kombinationer som tex mässing tillsammans med grova material och grå nyanser. En kombination skulle tex kunna vara ett fårskinn, en grå yllepläd, linnegardiner, en antikmässing lampfot med linneskärm och en kruka i betong med grov struktur. Lite i stil med bilden nere till höger. Eller som i bilderna bredvid där koppar kombineras med träljusstake, glas och pälskuddar i bakgrunden och där kopparlampan ger liv åt eklådor med vedträd, grön växt, mattkopparlyktor och böcker med skinnpärm. Även guld är helt rätt!

Koppar är ett material som vi ser mer och mer av. Än så länge främst i små accenter och i miljöer som man kanske inte skulle vänta sig. Det ser ut att vara en vidareutveckling på natur-, vintage- och industritrenderna, som alltmer överlappar varandra.

Batik har varit borta länge, men har nu påbörjat sin väg tillbaka på "modetapeten". Det visas i både kuddar och gardiner och än så länge främst i grå, svarta toner.

Industrikänslan fortsätter i olika nyanser. Gärna med mer och mer textilier. I en miljö med mycket plåt och hårda material gör sig en tung enfärgad sammet i tex antracitgrått.

Följ med hem till inredaren.


Klicka här om du vill se annonsen från HT.
 

Vi har bara tagit med några av alla trender.
Det är en enorm bredd bland trenderna men den största och mest genomgående är nog ändå: Personligt! 
Blanda gammalt och nytt, färg och form och våga uttrycka dig i din inreding.

Ett tips!
Glöm inte bort helheten, även om man blandar friskt så skapar man lättast en harmonisk miljö om det finns en röd tråd och en tydlig helhetsbild.

Ta hänsyn till hela omgivningen när du inreder. Möbler, golv, väggar, färger och mönster allt bidrar till känslan i bostaden.
Harmoni skapas när man hittar en balans, men även när alla delar på något sätt harmonerar med varandra. Bor man i hus kan det vara värt att fundera kring omgivningarna utanför huset samt stilen på husets exteriör likväl som interiör. Försök att skapa dig en vision över vad du vill åstakomma med känsla, funktion och stil. Ha sedan den visionen i åtanke genom hela inredningsprocessen och sträva efter att nå ditt mål. När man väl har en idé om slutmålet är det lättare att välja rätt när man väl står i en butik och ser på alla saker man faller för. Det vanligaste misstaget många gör är att bara köpa det man tycker ser snyggt ut i butiken, men inte tar hänsyn till sin miljö hemma. Resultatet blir alltför ofta ett rörigt hem där man inte ser alla fina saker för att det helt enkelt är för mycket som själ fokus. Ett bra alternativ för att underlätta i det läget, är att gruppera. Du får ett lugnare intryck i rummet om du samlar flera av prylarna eller möblerna inom ett område och bygger dem på höjden och djupet. Och lämnar lite luft därimellan så att ögat får "vila" och fokusera.

"Outside the box" Våga tänka utanför ramarna! Det behöver inte vara på ett visst sätt bara för att man förväntar sig det. Det finns inget som säger att man inte kan ha ett sminkbord i köket eller en byrå till tv-bänk. Och varför kan man inte ha ett stilleben med en blomma, fotoram och en gammal silverkanna på ett fat i badrummet. Våga prova dig fram så länge det faktiskt tillför något.