Vårt sortiment

Produkter  
* Gardin och möbeltyg * Bädd
* Solskydd * Kuddar & plädar
* Möbler * Mattor
* Lampor * Gardinstänger, skenor mm
* Tjänster - inredningshjälpen, montering, ateljésömnad

 

Gardin och möbeltyger på metervara

Hos oss kan du bläddra bland tusentals tygprover i olika stilar och kvaliteter. Proverna får du mer än gärna låna hem och se att det verkligen passar och blir som du tänk dig. Självklart finns vi tillhands för att ge dig tips och råd. Ett bra tips om du vill ha lite extra vägledning genom proverna är att ta med dig bilder på ditt hem, så kan vi lättare hjälpa dig att hitta det du söker.

Vi har även tyger för olika funktioner, mörkläggande, ljuddämpande, insynsskyddande mm. Även tyger på 300cm höjd som möjliggör valfri bredd på längderna. Perfekt för stora fönsterpartier eller för att dölja en garderob, vägg eller liknande.

Vår målsättning är ständigt att hålla hög kvalitet och Europatillverkning på våra gardin- och möbeltyger.

Våra tygleverantörer är främst Ljungbergs, Spira, Lejondolken, Romo, Villa Nova, Harlequin, Trapiche, Edvard Eliasson, Jover, Ashley Wilde, Kirkbydesign, Saum & Viebahn, Scion, Wind, Black edition, Clark & Clark,  Pagunette, Diva Home, Moflin

Solskydd

Rullgardiner - finns som mörkläggande, insynsskyddande eller för att vara dekorativa. Du kan välja ur vårt mindre bassortiment eller skapa din egna personliga rullgardin. Då får du den måttillverkad i valfritt tyg från vårt stora utbud samt med valfri dekor. Du har också möjlighet att välja om du vill ha sidodrag, fjädermekanism eller motoriserad. Om du vill att rullgardinen ska se lite mer ut som en gardin rekommendera vi att du väljer överrullad, då döljs rullen bakom väven.

Plisségardiner - är ett veckat solskydd som passar utmärkt att montera inne i fönsternischen. Plisségardinerna tillverkas efter önskat mått och du har möjlighet att välja bland olika modeller och funktioner. Om du är ljuskänslig när du ska sova rekommenderar vi att du väljer en mörkläggande duetteväv och monterar den inne i nischen för att minimera ljusinsläpp. Det är dock viktigt att kontrollera måtten i nischen. Om måttet på bredden skiljer sig uppifrån och ner blir det springor mellan väven och nischen som släpper in lite av ljuset. Med duetten får man som extra bonus ett isolerande lager mellan fönsterrutan och rummet då det är en dubbelväv med luftspalt. På bilden till höger syns en duette plisségardin med medel ljusinsläpp monterad i nisch.

Lamellgardiner - Vertikala lameller i väv som går att dra åt sidan eller vinklar för att reglera genomsiktligheten.
Passar bra som skydd mot bländande sol, insynsskydd eller rumsavdelare. Beroende på färg och funktion, finns olika vävar att välja bland. För att ge mer liv, kan man blanda vävar med olika nyanser.
Lamellgardinerna tillverkas efter önskade mått.
Går att montera i vägg eller tak.


Tips!
Innan man bestämmer sig för lamellgardiner bör man tänka på hur man främst kommer använda dem. Lamellgardiner lämpar sig bäst när ma har dem utdragen och reglerar med vinkeln på lamellen. Anledningen till att man vill undvika lamellgardiner när man vill dra dem åt sidan mycket är att det då blir ett paket av lamellerna som bygger relativt mycket.

Hissgardiner - tyg som hissas upp i veck.
När vi syr upp eller beställer hissgardiner är de monterade på en kardborreskena, med reglage och linledare. Det innebär att den går att stoppa precis där man önskar utan att behöva fästa den i väggen. Denna funktionella modell går utmärkt att använda som insynsskydd, mörkläggning eller som skydd mot bländande solstrålar.

Möbler

Vi säljer tidlösa och exklusiva soffor, sängar, fåtöljer, bord, matsalsmöbler mm från Englesson.
I butiken har vi en del möbler som man kan se och känna på samt tygprover för beställning, även om allt inte finns i butiken så kan vi beställa ur hela Englessons sortiment. För mer info besök www.englesson.se.
I butiken försöker vi åtminstone ha en säng, en soffa, en matsalsmöbel och de byggbara hyllsystemen för visning.

Förutom Englesson har vi även en del andra leverantörer på småmöbler mm.

Lampor

Vi säljer lampor från Watt & Veke, Lyktan Bankaryd, Vallentuna mfl. Utbudet består av lampfötter, lampskärmar, taklampor, fönsterlampor, golvlampor, vägglampor mm. Vår sortiment i butiken kan variera, men vi tar även hem varor på beställning ur hela sortimenten från våra belysningslevernatörer. Från Vallentuna kan man beställa specialtillverkade lampskärmar och taklampor. Besök oss för mer info.

Bädd

Påslakan - Vår största leverantör på påslakan är ESPRIT home, med sina härliga satinpåslagan.

Överkast - Förutom en del lagervaror har vi även överkast på prover. Dessa får man mer än gärna låna hem och se att det passar. Överkasten går att beställa färdiga (tillverkning i Spanien) i flera olika mått från 165x270cm till 300x270cm. Om man ändå inte skulle hitta något mått som passar finns möjlighet att beställa metervara och sy själv eller få uppsytt i vår ateljé. De flesta av våra överkast är lätta att hantera och förvara då de oftast är tillverkade tunna qviltade dubbeltyger.

Kuddar och plädar

Kuddar - Hos oss hittar du mängder av kuddar att välja bland. Vi säljer till 98% kuddfodral och innerkuddar separat då många redan har innerkudden och inte har plats att förvara fler. I vår butik har vi inte plats för alla våra kuddfodral så fråga gärna om du söker något speciellt. Om du önskar syr vi även upp kuddfodral av våra alla tygprover. Vi har också som mål att sy upp kuddar med liten egen design. Dessa kommer du även kunna se på vår webshop.

Plädar - Plädar köper vi in lite alltefter vi hittar sådana vi tycker om. Det brukar finnas både budget och lyxvarianter. Bomull, ylle och pälsplädar hittar du för det mesta av något slag.

Mattor

Från Kjellbergs kan man beställa måttillverkade mattor i varlfri form. Det skapar möjligheter att anpassa efter personlighet och rum samtidigt som du kan välja efter behov av olika funktioner. Även helttäckningsmattor går att beställa i olika mattor.

Vi har andra leverantörer på mattor som tex Bargi, som säljer "äktamattor" samt de populära patchwork och decolourized mattorna.

Gardinstänger, skenor och tillbehör

Vi har ett bassortiment av kompletta gardinstänger i lager. De finns i 2 olika dimensioner och 3 olika spann på längder (reglerbara) Utöver lagervarorna har vi möjlighet att beställa specialmått och till andra anpassade lösningar. Det går tex att ha en dekorativ gardinstång med en svängbar hörndel till burspråk.

Om man vill ge intryck av högre takhöjd kan man montera en skena i taket. Skenor har blivit väldigt populärt under de senaste åren. Mycket på grund av sin goda funktionalitet och anpassningsförmåga. Genom att montera skenor i taket som är 60-120cm längre än fönstrets bredd, ger man sken av att fönstrena är bredare och högre än vad de egentligen är, samtidigt som det ger ett större ljusinsläpp.  

Tjänster

Inredningshjälpen, läs mer under fliken inredningshjälpen.

Montering, vi erbjuder montering av våra gardiner, skenor, plisségardiner, rullgardiner, lamellgardiner, gardinstänger mm

Ateljésömnad - vi erbjuder sömnad av gardiner, överkast, hissgardiner, kuddfodral, löpare, dukar mm i de tyger du köpt hos oss.

                                     Sidan upp